Livrare si montaj la domiciliu. 0752283744 Livrari Luni-Vineri 9:00-21:00 Cum comand Intrebari frecvente Contact

Intrebari frecvente despre acumulatorii auto

Cum aflu ce acumulator se potriveste masinii mele?

Pentru a afla ce baterie se potriveste masinii dvs, cel mai simplu este sa ne sunati. Noi va vom indruma spre cea mai buna alegere, in functie de caracteristicile masinii dar si in functie de bugetul pe care il aveti la dispozitie. De asemenea, va mai puteti orienta si in functie de bateria existenta in prezent pe masina. Trebuie sa comparati capacitatea bateriei (Ah), curentul de pornire la rece (A-EN) si dimensiunile fizice ale bateriei cu cele din oferta noastra, cautand ceva similar.

Pot sa pun un acumulator mai puternic decat am in prezent pe masina?

Da. Puteti pune fara probleme o baterie cu o capacitate mai mare (sa nu exagerati totusi cu diferenta), singura conditie fiind ca locul in care este amplasata bateria in masina sa permita dimensiunile noii baterii.

Asigurati si montajul acumulatorului pe masina?

Da. Contra cost, va asiguram si montajul pe masina. In cele mai multe cazuri, costul operatiunii este de 50 de lei. Pentru anumite masini insa, costul creste in functie de dificultatea montajului (de ex. la Volkswagen Touareg, bateria se afla sub scaunul soferului, operatiunea de schimbare a bateriei fiind mai dificila).

In cat timp se face livrarea?

In marea majoritate a cazurilor, bateria este livrata in aceeasi zi, programul nostru fiind de luni pana vineri pana la ora 21. Daca insa comanda se face dupa ora 15, este posibil sa va programam pentru ziua urmatoare.

In ce conditii se acorda garantia?

Pentru acordarea garantiei trebuie facute anumite masuratori care sa certifice faptul ca bateria va fi exploatata in mod corespunzator. Masuratorile se refera la alternator, care trebuie sa incarce intre anumite valori precum si la circuitul electric al masinii care nu trebuie sa aiba "scurgeri" de curent in gol. Aceste masuratori pot fi facute de catre noi gratuit, daca optati si pentru montaj, sau de catre orice alt service autorizat RAR (de cele mai multe ori contra cost).

Daca rezultatele masuratorilor sint corespunzatoare, certificatul de garantie este validat. In caz contrar, trebuie sa remediati problema si apoi se repeta masuratorile.

Ce fac daca am probleme cu bateria in garantie?

Garantia bateriilor se acorda EXCLUSIV de catre producatorul/importatorul marcii. Pentru problemele aparute in perioada garantiei, trebuie sa va adresati centrelor de service in masura sa remedieze problema, centre care va sunt indicate pe certificatul de garantie.

Ce fac cu bateria veche? Primesc o reducere daca o predau?

In baza Hotararii de Guvern HG 1132/2008, AVETI OBLIGATIA sa predati vanzatorului bateria veche pentru a fi reciclata. Daca nu aveti bateria veche pentru a o preda in schimbul celei noi, va trebui sa platiti o taxa suplimentara de 10% din valoarea noii baterii, taxa pe care o puteti insa recupera in termen de 30 de zile de la achizitionare, cand veniti cu bateria veche. Daca predati bateria veche in momentul achizitiei, aceasta taxa de 10% nu va mai fi perceputa. Prin urmare, nu primiti o reducere pentru predarea bateriei vechi, ci nu sinteti taxat suplimentar.